AlterG VIA400

De VIA 400, is het allernieuwste model van de AlterG. De VIA 400 is de upgrade versie van de M320. Qua uiterlijk hetzelfde, alleen met meer features dan het oorspronkelijke model. Met de VIA is het nog steeds mogelijk om het gewicht van de patiënt te reduceren tot 80%. Een verbetering is de integratie met Stride Smart. Stride Smart is een geïntegreerd loopanalyse systeem dat de zwaartekracht meet en visuele feedback geeft op het looppatroon. Enkele van de features die worden gemeten, is symmetrie in het looppatroon en het niveau van pijn tijdens een training.

Op deze manier is het heel eenvoudig voor u en uw patiënten om realtime aan verbeteringen te werken. De VIA 400 beschikt daarnaast over een touchscreen waardoor u gemakkelijk direct het effect van gewichtsvermindering op de loop ziet. Daarnaast is het mogelijk om de pijn van uw patiënt direct in de gaten te houden. Tot slot is de VIA 400 het ideale middel om patiënten te betrekken bij hun therapie of voor het vaststellen van een revalidatieplan op basis van specifieke patiëntbehoeften.

Mogelijkheden AlterG VIA 400

Dankzij geïntegreerde Stride Smart is het mogelijk om de volgende onderdelen te

  • Symmetrie in gewichtsondersteuning: verbetert balanscontrole en vermindert het risico op pijn en gewichtsdegeneratie door overmatig gebruik van het niet aangedane been.
  • Symmetrie in staplengte: verbetert symmetrie voor verhoogde staplengte, betere loopsnelheid, efficiëntere loop en een verminderd risico op vallen.
  • Symmetrie in stance fase: helpt patiënten bij het corrigeren van a-symmetrie en het bereiken van staphoogte, loopsnelheid, en de duur van de standfase in de loopcyclus.
  • Cadans (aantal stappen per minuut): verbeteringen kunnen leiden tot een snellere loop, betere mobiliteit en een verbeterde gezondheid.
  • Pijnopname: een combinatie van gang en gewichtsondersteuning met door de patiënt gerapporteerde pijnscores, helpt bij het vaststellen van optimale parameters voor therapie.
  • Live video monitoring: helpt patiënten bij het zien en begrijpen van hun eigen gangbeeld dat misschien niet altijd gevoeld wordt als mensen alleen lopen.  Zo zijn patiënten beter in staat om hun bewegingen te verbeteren.
  • The AlterG assistent: haal het meeste uit uw tijd en productiviteit door gebruik te maken van AlterG’s voorgeprogrammeerde therapiesessies of ontwikkel uw eigen bibliotheek met patiënt-customized ervaringen.

Twee verschillende modellen

De 400 is verkrijgbaar in 2 verschillende varianten. De standaard VIA 400 is geschikt voor revalidatie en fysiotherapie, het robuuste model, VIA400X, is geschikt voor sport performance. De VIA 400 combineert live video monitoring met gewichtsondersteuning waardoor dit product u als therapeut 3 belangrijke voordelen biedt: een betere patiëntervaring, meer tijd en efficiëntie en een optimaal behandelplan.

VIA 400 VIA 400X
 Body Weight Adjustment   100% to as low as 20% in as little as 1% increments  100% to as low as 20% in as little as 1% increments
 Stride Smart Gait Analytics   Included  Included
 Live Video  Included  Included
 AlterG Assistant  Included  Included
 Speed  0–12 mph  0–15 mph
 Starting Speed  0.1 mph  0.5 mph
 Reverse  -3 mph  -5 mph
 Incline  15%  15%
 User Weight  38,5 – 181 KG  38,5 – 181 KG