Hoeveel gewichtsondersteuning kan de AlterG bieden?

De AlterG kan iedereen in stappen van 1% tot een maximum van 80% ondersteunen.

Is de druk niet erg hoog in de luchtzak?

Nee, de luchtdruk bij een gewichtsondersteuning van 75% is slechts 0,07 bar meer dan atmosferische druk. Dit komt ongeveer overeen met tot u middel in het water staan.

Is er een speciale aansluiting nodig voor de AlterG?

Ja, er is een enkel fase, 230 V, 32 Ampère aansluiting nodig. De AlterG dient het enige apparaat te zijn op de groep en de groep heeft een type-D trage zekering nodig. Standaard wordt de machine met een kabel van 1,5 meter vanaf de voorkant van de machine geleverd.

Mijn AlterG laat een foutmelding zien, wat moet ik doen?

Voor alle (Fout)codes zie het diagram hieronder. Volg de instructies om de foutmelding te verhelpen. Wanneer het probleem zich blijft voordoen neemt u alstublieft contact op met ProCare.
050-5715074 of info@procarebv.nl

  • Code E: De veiligheidsmagneet is verschoven. Oplossing: Plaats de magneet terug.
  • Code L: De cockpit zit niet vast (vergrendeling is los). Oplossing: Vergrendel de cockpit.
  • Code OPR: Overdruk fout. De druk is te hoog voor het ingestelde percentage ondersteuning. Mogelijk doordat de luchtinlaat is geblokkeerd of doordat de luchtdruk klep niet goed werkt. Oplossing: Druk op START. Blijft de fout optreden neem dan contact op met ProCare.
  • Code UPR: Onderdruk fout. De druk in de drukzak is te lag voor het ingestelde percentage ondersteuning. Dit kan veroorzaakt worden door een lek, een te zware patiënt (>181 kg), of een verstopping van de luchtinlaat. Oplossing: Zoek naar een lek. Druk op START. Blijft de fout optreden neem dan contact op met ProCare.
  • Code SCO: Gewicht instelling fout. Deze fout treed alleen op bij nieuwe installaties. De druksensoren moeten worden gekalibreerd. Oplossing: Haal de patiënt van de Loopband en volg de instructies in de handleiding.
  • Code PRS: Druksensor fout. De druk die geregistreerd wordt correspondeert niet met de werkelijkheid. Oplossing: Haal de patiënt van de Loopband. Zet de cockpit omhoog en zet de machine uit. Wacht 30 seconden en start de machine weer opnieuw op. Probleem niet opgelost, neem contact op met ProCare.
  • Code CE#: Geeft een foutmelding tijdens het kalibratieproces weer. Kan veroorzaakt worden door een patiënt die teveel beweegt tijdens het kalibreren, een lek, versleten broekje, iemand die op de loopband staat tijdens het aanzetten van de machine. Oplossing: Probeer de hiernaast genoemde mogelijkheden te controlleren. Zet de machine uit, wacht 30 seconden met de cockpit omhoog en start weer op. Wanneer het probleem zich blijft voordoen neem dan contact op met ProCare.
  • Code L5: Loopband motor controleschijf, snelheidssensor, of loopband motor fout. Oplossing: Neem contact op met ProCare.
  • Code PO: Foutmelding in de hoogte-instelling van de Loopband. Oplossing: Neem contact op met ProCare.

Moet ik de loopband gebruiken om mijn gewicht te reduceren?

Nee, de AlterG kan ook statisch gebruikt worden om bijvoorbeeld,(enkelbenige) squats, balansoefeningen sprongen te oefenen.

Wat betekent E als ik dit in beeld krijg?

E betekent Emergency. Iemand heeft de noodmagneet van zijn plek getrokken, wanneer u de magneet terugplaatst kunt u de AlterG weer gebruiken.

Wat is de maximale snelheid van de AlterG?

De AlterG M320 heeft een maximale snelheid van 19,2 km/u vooruit en 4,8 km/u achteruit. De Pro200 heeft een maximale snelheid va 29 km/u vooruit en 16 km/u achteruit.

Wat zijn de afmetingen van een AlterG?

De afmetingen, l x b x h, van de M320 zijn: 213 cm x 96,5 cm x 188 cm en hij weegt 340 kg. De afmetingen van de Pro200 zijn 240 cm x 102 cm x 183 cm (Small) en hij weegt 455 kg.

Zit er een gewichtsrestrictie op de AlterG?

Om gebruik te maken van een AlterG dient een patiënt minimaal 39 en maximaal 181 kilogram te wegen.

Wat zijn de maten van de shorts?

De shorts zijn leverbaar in alle standaard confectie maten: extra small, small, medium, large en extra large.

Zijn er contra-indicaties voor de AlterG?

De enige echte contra-indicatie is een onstabiele fractuur, voor praktisch alle overige aandoeningen is de AlterG een valveilige en gecontroleerde omgeving.