Rob Tamminga, (top)sportfysiotherapeut en directeur Medicort

"Als eerste sportfysiotherapiepraktijk in Nederland heeft Medicort nu ruim 2 jaar de beschikking over de AlterG anti-zwaartekracht loopband. De AlterG is in mijn optiek een onmisbaar hulpmiddel in de revalidatie van verschillende klachtenbeelden op sport-orthopedisch, neurologisch en revalidatie terrein. Inmiddels is een case study omtrent het gebruik van de AlterG in de 1e fase na een kruisband revalidatie succesvol afgerond. Hieruit bleek dat in de eerste 6 weken na een VKB reconstructie de patiënt sneller en beter zijn looppatroon herwint. Onder andere Willemijn Bos, Nederlands Dames Hockey team, heeft mede door intensief gebruik te maken van het Alter-G concept een probleemloze revalidatie van haar voorste kruisband doorlopen. Een vervolg op deze studie is in gang gezet."

Drs. Claire Verheul, Orthopedisch manueeltherapeut, sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper bij ManualFysion

"Het is een fantastisch ding! Patiënten die niet goed lopen vanwege bijvoorbeeld pijn kunnen hun looppatroon goed oefenen en lopen daarna ook veel beter buiten de band. En ze vinden het geweldig weer eens hard te lopen. Is goed voor de geest! De AlterG wordt bij ons zeer veel ingezet binnen de orthopedische en neurologische revalidatie en is een echte aanwinst voor onze praktijk"

Jacqueline Huybers, Amsterdam Fysio

"Eigenlijk al direct na de introductie heeft de AlterG zich bij ons ontwikkeld tot een onmisbaar hulpmiddel voor het sneller en beter laten revalideren van patiënten. Hiernaast zien wij ook grote voordelen bij het gebruik als ondersteuning van trainingen voor sporters en mensen met bewegingsbeperkingen. Innovatie die werk!"

Dhr. M. Gerritsen, Medisch Centrum Zuid Groningen

De feedback die we van cliënten krijgen is louter positief. Sommige van hen vertellen soms met tranen in de ogen hun verhaal, dat ze sinds lange tijd weer kunnen joggen of zelfs pijnvrij weer ‘gewoon’ kunnen wandelen. Onze therapeuten zijn erg enthousiast over de AlterG omdat ze bij bijvoorbeeld het revalidatieprotocol van post operatieve voorste kruisband reconstructies veel sneller specifieke trainingen kunnen starten. Voor ons is de AlterG een innovatie waarmee we in de fysiotherapie branche in Nederland voorop lopen