De AlterG is een veelzijdig product dat door verschillende mensen kan worden gebruikt. Of je nu wilt werken aan je sportprestaties, aan het revalideren bent of een medisch probleem hebt. Lees hieronder de verschillende verhalen van eindgebruikers en hun ervaringen met de AlterG. De verhalen zijn geschreven en verzameld door fysiopraktijken.

Een verergerde klompvoet

Een 68-jarige man kwam met het probleem van een verergerde klapvoet in de praktijk van Mookus fysiotherapie:

Bij het probleem met een klapvoet merk je dat de punt van de schoen steeds sneller ergens achter blijft haken, doordat je de beweging van het lopen niet meer goed kunt maken. Dit houdt in dat de kans op vallen steeds meer toeneemt en dit kan nare gevolgen hebben. Je gaat hierdoor steeds kleinere stappen maken en gebogen lopen om dit te voorkomen.
Ook een 68-jarige cliënt ervaarde hierdoor steeds meer hinder. Door middel van het wegnemen van de zwaartekracht is er geoefend op het lopen met grotere passen. Na een aantal weken merkte de cliënt het volgende:

“Na een behandelingssessie van 9 keer voel ik mij een stuk stabieler en veiliger en ben sindsdien niet meer gevallen. Ik ben zeer tevreden en positief gestemd met betrekking tot de toekomst. De rollator kwam namelijk al erg dichtbij.’’

Loopafstanden bevorderen

Wist u dat de AlterG ook de loopafstanden kan bevorderen? Mensen die niet meer in staat zijn om voor langere periodes buiten te lopen, kunnen gebruik maken van de AlterG om hier weer extra op te trainen. Zo is het mogelijk om het buiten lopen te bevorderen. Een andere cliënt koos voor de AlterG toen ze meer moeite kreeg met het lopen van langere afstanden.

Na enige tijd trainen, lukte het haar om dit weer op te pakken. Na afloop zei ze:

“Ik heb meer conditie gekregen en kan weer langere afstanden lopen. Tegelijkertijd ben ik ook nog afgevallen. De AlterG was net het duwtje in de rug dat ik nodig had. Ik heb ook fibromyalgie en zelfs die pijn is minder geworden. Dit heb ik allemaal te danken aan de AlterG.’’

Trainen vanuit een rolstoel

Wist u dat het zelfs mogelijk is om op de AlterG te lopen terwijl u in een rolstoel zit? Dit werd ook mogelijk voor een 62-jarige cliënt die naast rolstoelgebruiker ook ruim 50 jaar diabeet is.

De 62-jarige kreeg in 2001 problemen met haar voet wat zich ontwikkelde tot een Charcot voet. Dit komt wat meer voor bij langdurige diabeten, maar ook niet heel vaak. Dit zorgt ervoor dat mevrouw tot op heden een orthopedische schoen nodig heeft. In 2009 kreeg onze cliënt een scepsis, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ze nu erg beperkt is in mobiliteit en rolstoelafhankelijk. Rechtop staan en lopen kon ze bijna niet meer zonder hulp en vaak maar heel korte afstanden.

Mevrouw hoorde dat er een nieuwe mogelijkheid was om tijdens therapie te lopen in de AlterG, maar dit leek haar onmogelijk. Onze cliënt had ruim 11 jaar niet gelopen en dacht dat het bijna zeker niet kon en al helemaal niet voor een kwartier lang. Toch kwam ze uiteindelijk bij Mookus terecht.

Toen we vroegen wat ze van de AlterG vond, zei ze: “Dit was een hele bijzondere ervaring. Ik werd ontzettend goed begeleid en in een speciale broek geholpen en op de loopband gezet. Ik voelde dat ik gewichtloos werd door de luchtdrukregulatie. Dat is afhankelijk van je lichaamsgewicht en dat kan bijgesteld worden. En zo kon ik dus lopen voor de 1e keer!! Zonder teveel druk los lopen, goed opgevangen door het apparaat en dat was geweldig.’’

Inmiddels komt mevrouw wekelijks en kan ze een kwartier lang zelfstandig lopen in de AlterG. “Dit heeft voor mij ontzettende meerwaarde. Het bevordert de doorbloeding, eventuele wonden aan mijn benen genezen beter en sneller en ik kan aan mijn conditie werken zonder dat ik er blessures van krijg en ook worden mijn spieren zo getraind, wat heel erg belangrijk is voor mijn gezondheid. Ik voel me er erg goed bij.’’

Als laatst gaf ze aan dat dit voor veel mensen kan helpen:

“Dit moet beschikbaar komen voor veel mensen met allerlei klachten. Ook voor mensen met overgewicht is het heel goed en breed in te zetten en zo ook voor veel andere medische klachten en revalidatie. Ik ben heel tevreden over de begeleiding en hoop zeker nog lang gebruik te maken van de AlterG’’.