In ons laatste nieuwsbericht lieten we al blijken dat wij het altijd erg leuk vinden om succesverhalen van AlterG gebruikers te lezen. Maandag 16 maart bereikte ons weer een erg mooie post op LinkedIn.

Deze post kwam van de andere kant van de Noordzee, uit Engeland, en gaat over de eerste klant van SportsMed die de AlterG gebruikte. De post hieronder vertaald uit het Engels:

‘’ ‘’Je hebt niet mijn dag of mijn maand beter gemaakt, maar mijn leven. Ik loop op een loopband!’’

 

Phil was de eerste klant die onze loopband mocht gebruiken; we hadden niet aan hem door

gegeven dat de loopband bezorgd zou worden. Zijn verzorger bracht hem binnen op onze open dag nadat we de buurt hadden uitgenodigd om de apparatuur te komen bekijken of te proberen.
Terwijl hij het niet zo charmante broekje droeg die lijkt op’Wallace and Gromit’s ‘Wrong Trousers’, ritste we hem in het luchtdichte ‘rokje’ van de loopband. De loopband kalibreerde zijn gewicht en we stelden de loopband in op 45% van Phil zijn lichaamsgewicht, wat hem voldoende steun gaf. Heel langzaam voerden we de snelheid op naar 0,4 km/h en de helling naar 4% om ‘heel strike’ op de band mogelijk te maken. De lach op Phil’s gezicht was geweldig, een dikke duim omhoog. We dachten niet dat dit ooit mogelijk was, maar de loopband heeft zijn leven veranderd. Hij kan met een perfect postuur, dus met zijn volle 1,93m, lopen! Hij kan volledige lange stappen zetten, waar hij normaal schuifelt, hij voelt zich sociaal betrokken bij de rest van de sportschool omdat we de anti-zwaartekracht loopband naast de gewone loopbanden geplaatst hebben. Phil kijkt erg uit naar zijn trainingssessies; hij kan nu doen wat de rest ook doet, zoals het hoort.’’

Een erg mooi verhaal wat aangeeft hoe de AlterG écht iemands leven kan veranderen!

AlterG is dus niet alleen voor atleten of mensen die moeten revalideren. Het kan ook uitkomst bieden voor mensen die om wat voor andere reden dan ook niet goed zelfstandig kunnen lopen.