Dankzij de nauwkeurige gewichtsondersteuning van de AlterG is het mogelijk om het lichaamsgewicht van cliënten te reduceren in stappen van 1%, met een maximum tot 80%. De anti-zwaartekracht loopband maakt gebruik van een speciale gepatenteerde Differential Air Pressure (DAP) - technologie die is ontwikkeld door NASA. Door gebruik te maken van luchtdruk als ondersteuningsmedium wordt een normaal looppatroon en efficiënt trainen mogelijk gemaakt. 

Uniek ontwerp

Door het unieke ontwerp van de AlterG is het mogelijk om met zeer weinig luchtdruk een optimale ondersteuning te bieden. Zo is de luchtdruk in de drukzak maar 0.07 bar meer dan de atmosferische luchtdruk van 1 bar bij ondersteuning van wel 75%. Deze druk komt ruwweg overeen met tot uw middel in het water staan. Zodoende biedt de AlterG voor iedereen die mag- en enigszins kan bewegen een (val)veilige omgeving waarin gerevalideerd en getraind kan worden.

In principe is de AlterG geschikt voor iedereen die wil trainen. Maar er zijn 3 belangrijke doelgroepen die echt baat kunnen hebben bij het trainen op de anti-zwaartekracht loopband. Deze vermelden we hieronder.

Atleten

Gericht (maximaal) trainen voor een doel of herstellen

Revalidanten

Veilig terugkeren naar het oude niveau

Senioren

Op een toegankelijke manier met ondersteuning bewegen

Welke instellingen zetten de AlterG veelvuldig in?

Fysiotherapeuten in revalidatiecentra en eerstelijnspraktijken gebruiken de AlterG veelvuldig bij orthopedische en neurologische aandoeningen om:

 • Pijn van patiënten te reduceren tijdens het revalideren;
 • Vroegtijdig na blessures of operaties met mobiliteits-, balans en looppatroon training te beginnen
 • Meer te kunnen trainen dan anders mogelijk was geweest, bij zowel conditietraining, over-speedtraining als afvallen
 • Spieratrofie te beperken
 • Weefselherstel te bespoedigen
 • De transitie naar een safe-return to play of zelfredzaamheid te versoepelen

Hieronder vindt u een overzicht van de inzetmogelijkheden van de AlterG binnen de orthopedische en neurologische revalidatie.

Orthopedische revalidatie

 • VKB, micro-fracturing, breuken
 • Knie-/ heupprothesen
 • Artritis
 • Achillespees ruptuur en spierscheuringen
 • Training gedurende revalidatie

Neurologische Revalidatie en andere:

 • Ziekte van Parkinson
 • Beroerte
 • Traumatisch Hersenletsel
 • Cerebrale Parese
 • Multiple Sclerose
 • Obesitas
 • Conditie en Valpreventietraining Ouderen

Bent u benieuwd naar voorbeeldverhalen van mensen die revalideren/trainen met de AlterG? Kijk dan eens op ons YouTube-kanaal. We hebben een uitgebreide playlist samengesteld waarin verhalen van verschillende cliënten aan bod komen.

Voordelen AlterG ten opzichte van een harnas en zwembad

In tegenstelling tot een zwembad met beweegbare bodem kan er zeer nauwkeurige gewichtsondersteuning worden geboden, is er minder supervisie nodig, kan daags na een operatieve ingreep worden begonnen met revalideren (open wonden kunnen gewoon in de AlterG) en kan er een enorme efficiëntie worden bereikt binnen uw organisatie. Immers staat een patiënt binnen 3 minuten gekalibreerd en lopend in uw AlterG. Vanuit een trainingsperspectief kan een AlterG daarnaast als aanvulling worden gebuikt om bijvoorbeeld aan over-speed training te doen waar in een zwembad over het algemeen extra aandacht wordt besteed aan weerstandstraining. Ook wordt het looppatroon in de AlterG niet veranderd, zoals in een zwembad dankzij weerstand wel het geval is.

Voordelen ten opzichte van een harnas

Ten opzichte van een harnas heeft de AlterG wederom de voordelen dat er een normaal looppatroon kan worden gehandhaafd, dat er een nauwkeurige ondersteuning plaatsvindt, en dat er niet van een onplezierig harnas gebruik hoeft te worden gemaakt. Daarentegen vragen sommige aandoeningen manueel ingrijpen van een therapeut of arts tijdens het lopen. Dit is niet mogelijk met een AlterG. In zulke gevallen kan een AlterG later in een revalidatieproces uitkomst bieden, maar zal in beginsel gebruik dienen te worden gemaakt van een medium dat manueel ingrijpen toestaat.

Case studies

De volgende case studies zijn beschikbaar voor de AlterG producten, u kunt deze studies in .pdf formaat downloaden via onderstaande links.

Protocollen

De volgende protocollen zijn beschikbaar voor de AlterG loopbanden, deze zijn via onderstaande links in .pdf formaat te downloaden:

Onderzoeken

De volgende onderzoeken zijn beschikbaar voor de AlterG producten, u kunt deze onderzoeken in .pdf formaat downloaden via onderstaande links.

Sam Effah AlterG