Soccer player

Maandag 10 Februari bereikte ons het trieste nieuws dat Joël Veltman weer een knieblessure heeft opgelopen. De voetballer van Ajax en het Nederlands elftal kampte in 2018 al met een gescheurde kruisband. Tijdens revalidatie hiervan maakte hij gebruik van de AlterG.

Ook Juventus verdediger Merih Demiral, teamgenoot van Matthijs de Ligt, liep gisteren een kruisbandblessure op. De verdediger moet onder het mes en gaat een herstel van 6 tot 12 maanden tegemoet. De AlterG zal hoe dan ook een belangrijk onderdeel van zijn revalidatie.

Hoe werkt de AlterG?

Doordat de AlterG gebruik maakt van geavanceerde anti-zwaartekracht-techniek kunnen spelers al in een eerder stadium van hun herstel beginnen met functioneel belasten. De AlterG kan het lichaamsgewicht tijdens gebruik reduceren tot wel 20%. Hierdoor wordt er minder last gelegd op het geblesseerde lichaamsdeel en kan een voetballer verder fysiek op niveau blijven. Spelers kunnen sneller weer beginnen met trainen en lopen door deze manier van trainen minder risico op schade aan de knie. Door de vermindering van het gewicht, wordt de belasting op het lichaam minder.
Hierdoor kan er eerder begonnen worden met trainen en  kan er aanzienlijk sneller hersteld worden.

Populair onder voetballers

Doordat de AlterG erg handig is voor knieblessures wordt het door verschillende voetballers gebruikt bij revalideren. Naast Joël Veltman is ook Nederlands Elftal aanvoerder Virgil van Dijk ooit gespot op een AlterG. Ook andere supersterren als Sergio Ramos, Gareth Bale, Sergio Kun  Aguëro en zelfs Cristiano Ronaldo hebben de AlterG gebruikt om van hun blessures te herstellen.