David San Fransisco

David Francisco is een singer/songwriter  en muzikant uit Amerika. Maar dat is niet het enige, hij overleefde ook een ongeluk waarbij hij ernstig rugletsel opliep. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Tennessee, waar hij een degree in Electrical Engineering behaalde, reisde hij door Europa op zoek naar de volgende fase in zijn leven. Toen hij in 2014 op de Camino de Santiago in Noord-Spanje was, besloot hij dat hij een traditionele carrière in de techniek zou opgeven om in plaats daarvan een carrière in de muziek na te streven.

De tragedie sloeg toe

Hij opende en bediende een kleine opnamestudio in Knoxville voor een paar jaar voordat hij besloot om zijn productie- en engineeringvaardigheden te verbeteren door naar de wereldberoemde Blackbird Academy in Nashville Tennessee te gaan. Drie weken na zijn verhuizing naar Nashville sloeg de tragedie toe.

Na een ochtend op school reed hij met zijn fiets tijdens de lunch naar huis om zijn hond te voeren. Een afgeleide chauffeur die door een rood licht reed op een druk kruispunt, reed David aan. Het lichaam van de muzikant sloeg tegen de voorruit van de bestuurder, lanceerde 10 voet de lucht in en botste vervolgens tegen de stoep. Davids rug was gebroken, zijn ruggenmerg ernstig beschadigd en zijn linker onderarm opengescheurd. Het was 27 april 2016 en zijn leven was voor altijd veranderd. Dochters dachten dat hij nooit meer zou lopen en voor altijd in een rolstoel zou zitten.

Fulltime fysiotherapie

Het jaar daarop bestond uit intense fulltime fysiotherapie en revalidatie in Atlanta. Hier lag de focus voor David op elke mogelijkheid om weer mobiel te zijn.  Zijn eerste echte mile liep hij op de AlterG in Atlanta. Hij deed er weliswaar 41 minuten over in plaats van de gebruikelijke 4, maar Davids geluk kon niet op. De singer/songwriter spreekt vol lof over de anti-zwaartekracht loopband. ”Ik vond het geweldig om de AlterG te gebruiken. Het is veel werk maar ik word sterker. De anti-gravity loopband is zo cool. Het ondersteunt mijn lichaamsgewicht waardoor het makkelijker is voor mij om te lopen zonder iets vast te hoeven houden. Mijn eerste mile na het ongeluk! ”

In de YouTube video hieronder is te zien hoe David zijn eerste mile op de AlterG loopt na het ongeluk:

Nashville

In januari 2017 ging hij terug naar Nashville en in juni 2017 studeerde hij af aan de Blackbird Academy. Davids journey is gedocumenteerd in een korte film genaamd: Back to Blackbird, een inspiratie voor de mensen die de film hebben gezien. Eerder deze week was de muzikant met zijn nieuwbakken vrouw te zien in de Ellen Degeneres show, waar hij vertelde over zijn ongeluk, liefdesgeluk en de fietstocht van San Fransisco naar LA doet voor het goede doel, samen met zijn vrouw.

David Fransisco en zijn vrouw in de Ellen de Generes show.


								

Geef een antwoord