AlterG VIA

De nieuwe VIA is een update van vertrouwde VIA400. De nieuwe look en nog betere instaphoogte maken van de VIA een geschikte anti-zwaartekracht loopband voor revalidatie en trainingsdoeleinden. Doormiddel van Differential Air Pressure (DAP)technologie kan de VIA het gewicht van de patiënt reduceren tot 20%.  De verbeterde integratie van Stride Smart, een geïntegreerd loopanalyse-  en live video monitor systeem, meet de zwaartekracht en geeft visuele feedback op het looppatroon. Enkele van de features die worden gemeten, is symmetrie in het looppatroon en het niveau van pijn tijdens een training.

De voordelen van de VIA

 • Begin eerder met post-operatie trainingen en keer eerder terug naar het oude niveau na een operatieve ingreep;
 • Vaker en beter trainen terwijl de impact op de gewrichten wordt verminderd;
 • De beschikking over objectieve data om voortgang van cliënten te meten;
 • Betrokken en gemotiveerd blijven met objectieve, data-gedreven feedback.

Mogelijkheden AlterG VIA

Dankzij geïntegreerde Stride Smart is het mogelijk om de volgende onderdelen te scoren

 • Symmetrie in gewichtsondersteuning: verbetert balanscontrole en vermindert het risico op pijn en gewichtsdegeneratie door overmatig gebruik van het niet aangedane been.
 • Symmetrie in staplengte: verbetert symmetrie voor verhoogde staplengte, betere loopsnelheid, efficiëntere loop en een verminderd risico op vallen.
 • Symmetrie in stance fase: helpt patiënten bij het corrigeren van a-symmetrie en het bereiken van staphoogte, loopsnelheid, en de duur van de standfase in de loopcyclus.
 • Cadans (aantal stappen per minuut): verbeteringen kunnen leiden tot een snellere loop, betere mobiliteit en een verbeterde gezondheid.
 • Pijnopname: een combinatie van gang en gewichtsondersteuning met door de patiënt gerapporteerde pijnscores, helpt bij het vaststellen van optimale parameters voor therapie.
 • Live video monitoring: helpt patiënten bij het zien en begrijpen van hun eigen gangbeeld dat misschien niet altijd gevoeld wordt als mensen alleen lopen.  Zo zijn patiënten beter in staat om hun bewegingen te verbeteren.
 • The AlterG assistent: haal het meeste uit uw tijd en productiviteit door gebruik te maken van AlterG’s voorgeprogrammeerde therapiesessies of ontwikkel uw eigen bibliotheek met patiënt-customized ervaringen.

De VIA is verkrijgbaar in 2 verschillende varianten. Het standaard model van de VIA is de VIA zelf, welke geschikt is voor revalidatie en fysiotherapie. Naast dit model is er de VIA-X. Dit model is robuuster, kan sneller en is daardoor meer geschikt voor sport performance.

Leasemogelijkheden AlterG

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een AlterG? Wist u dat het mogelijk is om een AlterG te leasen? Afhankelijk van het model van uw keuze en daarmee het investeringsbedrag, is het mogelijk om voor een bepaalde periode een anti-zwaartekracht loopband te leasen. Zo heeft u bijvoorbeeld al een loopband voor ruim €660 per maand.

Hoe het werkt

U vraagt meer informatie aan voor het door u gewenste model. U ontvangt van ons een offerte waarmee u een aanvraag in kunt dienen. Hierbij geeft u, samen met uw bedrijfsgegevens aan, welk bedrag u nodig denkt te hebben. Onze leasepartner Medi Lease streeft er vervolgens naar om u binnen 1 werkdag een passende oplossing te sturen. Medi Lease is een betrouwbare leasemaatschappij met bijna 30 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur en is daarmee de perfecte partner voor leasing.

Benieuwd wat de kosten zullen zijn? Bereken uw leaseprijs via de leasecalculator van Medi Lease!

Specificaties verschillende AlterG modellen