AlterG logo

Sergio Ramos postte een filmpje op sociale media waarin hij toont hoe hij sneller kan herstellen van blessures. De Real-verdediger gebruikt daarvoor een machine die door de Amerikaanse ruimtevaartmaatschappij NASA werd ontwikkeld.

In het filmpje is te zien hoe de nieuwe aanvoerder van de Koninklijke in een zwarte band op een loopband zit. Die constructie zorgt ervoor dat iemand zijn gewicht kan reduceren tot 20% van wat hij werkelijk weegt. Ramos, die 75 kg zwaar is, weegt dankzij de band nog maar 15 kg.

NASA gebruikt de uitvinding om astronauten, die spiermassa verliezen in de ruimte, weer sneller gewend te maken aan de omstandigheden op aarde. Voor sporters is het dus een manier om sneller te herstellen van blessures. In het voetbal is de machine nieuw, alleen Real en Barcelona hebben er eentje staan, maar bij de grote NBA-clubs, zoals de Los Angeles Lakers, Miami Heat en Chicago Bulls is het een veelgebruikte uitvinding.

Sergio Ramos kreeg de tip van ploegmaat Cristiano Ronaldo, die de machine eerder gebruikte. De Portugees raadde ook Rafael Nadal aan de band te gebruiken.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/article/detail/4118223/2015/08/11/Ramos-gebruikt-NASA-technologie-om-sneller-te-herstellen.dhtml

Geef een antwoord