AlterG Keeva

SportsMed Products Ltd postte op Facebook een video van de 5-jarige Keeva, die worstelt met haar, inmiddels tweede, gevecht tegen kanker.

Tijdens beide gevechten, moest de 5-jarige geopereerd worden aan haar linkerbeen. Tijdens de tweede operatie werden haar bekken en 30% van haar heup verwijderd. Daarna volgde chemotherapie. De artsen waren niet zeker of Keeva’s overgebleven heupbeen het gewicht van haar lichaam zouden kunnen dragen. Ze konden niet garanderen of ze ooit nog kon staan of lopen.

Na de operatie bracht het meisje 14 weken door in het gips, terwijl haar heup langzaam genas. Eind maart 2017 ging het gips eraf en mocht Keeva voorzichtig lopen. Dat dit mogelijk was, gaf de hoop dat haar been haar volledige lichaamsgewicht kon houden. Na een aantal weken met stretch oefeningen en assistentie van een loopframe kon Keeva 20 stappen zetten. Vervolgens trainde ze voorzichtig met een brug. Om uiteindelijk bij de AlterG uit te komen. Keeva is het eerste kind dat op de ’the space walker’ traint. Wandelen en rennen op de AlterG is voor Keeva’s ouders een moment van trots. Voor Keeva is het het hoogtepunt van de dag.

Het hele verhaal over Keeva leest u terug op de Facebookpagina van het revalidatiecentrum waar ze traint (In het Engels).

Benieuwd naar de video? Deze vindt u hier: video YouTube

Geef een antwoord