AlterG Asics Frontrunners

Asics Frontrunners is een unieke community waar alle leden een enorme passie voor hardlopen hebben. Regelmatig lopen ze wedstrijden overal ter wereld. Het team is nog maar in 2010 opgericht maar heeft inmiddels al lopers van over de hele wereld. Iedereen binnen het team heeft een ander niveau. Zo vind je er mensen die hardlopen om gewicht te verliezen en oud topatleten die vroeger regelmatig wedstrijden liepen.

Wat doen ze?

Het Frontrunners team loopt wedstrijden over de hele wereld. Soms doen ze mee aan professionele wedstrijden, soms zijn het wedstrijden voor recreanten. Het leuke hiervan is dat ze altijd in teamverband lopen. Soms doet het hele team mee, een andere keer een gedeelte van het team. Zo kunnen ze elkaar goed supporten!

Wie zit er in het team?

Het team bestaat dus uit verschillende mensen. Van professionele hardlopers met enkele marathons op zijn of haar naam, tot de hardloper die net begonnen is en 5 KM loopt. Een van de bekendste gezichten is misschien wel Robert Lathouwers, community manager van het Asics Frontrunner team en voormalig topatleet. Hij zegt over het team: “De leden van het team delen met elkaar een passie voor hardlopen en running gear van ASICS. We trainen samen en staan schouder aan schouder in het startvak.’’

Enkele andere namen zijn: Erlinde Scheps, trailrunner. De 23-jarige Chris Berendse met meer dan 14.000 volgers op Instagram en Natalie Sinke, die 5 marathons liep na een gewichtsverlies van 47 kilo.

Meer informatie over de FrontRunners vindt u hier: https://www.asics.com/nl/nl-nl/frontrunner

Samen trainen

De Asics Frontrunners lopen niet alleen samen maar trainen ook vaak samen. Zo kunnen ze zichzelf blijven verbeteren tijdens verschillende runs. Dat trainen doen ze ook regelmatig op een AlterG. Een van de runners, Natalie Sinke, schreef er zelfs een hele blog over en legde hierin uit hoe het voor haar voelde.

Zij zegt: “In het normale leven is de zwaartekracht 100%, dit kan op de Alter G met stappen van 1% verminderd worden tot 20%. Een uitkomst voor heel veel blessures waarbij de kracht die met de landing op het lichaam komt voor meer klachten zorgt! Ook perfect voor revalidatie na bijvoorbeeld een operatie waarbij de benen (nog) niet volledig belast kunnen worden. Ik kan iedereen met een loopblessure deze trainingsvorm absoluut aanraden; ik ben er in ieder geval super enthousiast over!”

Het hele blog van Natalie over de ervaring met de AlterG leest u hier: https://www.asics.com/nl/nl-nl/frontrunner/articles/hardlopen-zonder-zwaartekracht.

Geef een antwoord