Zaterdag 14 september was het tijd voor het Spierziektecongres in Veldhoven. Dit congres, bedoeld voor mensen met een spierziekte, werd georganiseerd door het Prinses Beatrix Spierfonds, Spierziekten Nederland en Spieren voor Spieren. Ook ProCare, de overkoepelende organisatie achter Alterg.nl, was op dit congres aanwezig. Als samenwerkingspartner van Spieren voor Spieren, richten we eerder al het inspanningslab in. Hier staan o.a. een AlterG, een Lode loopband met Microgate Optogait voor loopanalyse, een Biodex om spierkracht mee te meten en een ondersteunende bewegingstrainer speciaal voor kinderen.

In de video hierboven is te zien hoe hoofd ambassadeur van Spieren voor Spieren, Sven Kramer, een bezoek brengt aan het inspanningslab en het kindercentrum. Hier komt o.a. de AlterG mooi in naar voren. “Voelt een beetje alsof je zweeft.”

Een geslaagd congres

Op het Spierziektecongres hebben we verschillende apparatuur laten zien waarmee bijvoorbeeld behendigheid kan worden getest. Ook was er een AlterG mee naar het congres. Het apparaat was enorm populair onder bezoekers! Verschillende mensen konden even proeven van hoe het was om weer te lopen of zelfs te rennen. Bekijk hieronder de beelden!

Een video van het congres waarin te zien is hoe iemand na lange tijd weer loopt op de AlterG

Geef een antwoord