TrishAlterg

Bij het AlterG HQ zijn er weinig dingen die ze leuker vinden dan het tarten van de zwaartekracht. Een van die dingen is horen over de zwaartekracht tartende succesverhalen van onze patiënten. Onlangs hebben we fantastisch nieuws ontvangen van de zelfbenoemde (en we onderschrijven de proclamatie van harte) ‘President van de AlterG Fanclub in Mahwah, NJ’, Trish Bogucki. Het verhaal van Trish is er een van doorzettingsvermogen en vasthoudendheid, en we zijn vereerd om het ook te mogen delen. Dus, we presenteren “Trish’s Triumph: A Moonwalker’s Tale.”

Aan het AlterG team:

“Vorig jaar kreeg ik ernstige loopproblemen en viel ik regelmatig. Ik ging voor een MRI en kreeg te horen dat ik Normale druk Hydrocephalus (NPH) had. Na een paar pogingen tot spinal tap had ik in mei 2015 ventriculaire peritoneale shuntoperatie, uitgevoerd door Dr. William Cobb in Ridgewood. NJ. Dr. Cobb’s verpleegster Lindsay Belfiore vertelde me over de AlterG en stelde voor dat ik het probeerde als onderdeel van mijn post-op fysiotherapie. Dat bracht me begin juni naar SportsMed in Ho-Ho-Kus, New Jersey. Mijn fysiotherapeut daar, Florentino (Tino) Ferrer, heeft voor mij een programma van evenwichts- en versterkingsoefeningen gemaakt dat in eerste instantie 20 minuten lopen op de AlterG omvatte. Mijn pas op de drie camera’s kunnen zien was een geweldige biofeedback en Tino hoefde me niet zo vaak te corrigeren.

Trish en Tino

Na een paar maanden therapie begon mijn lopen te verbeteren, maar ik had nog steeds veel problemen op hellende oppervlakken (bijv. parkeerplaatsen, gangen op het werk), vooral bij het afdalen. Mijn arts was het ermee eens dat dat vooral moeilijk is voor de hersenen en hij stelde voor te kijken of er een manier was om bergafwaarts te oefenen op de AlterG. Tino en een assistent bij SportsMed genaamd Rosie, staken hun hoofden bij elkaar en bedachten dat ik kon oefenen om bergafwaarts te lopen door de AlterG in omgekeerde richting op een helling te laten lopen en me niet naar achteren te laten lopen maar vooruit.

Ik moest de shorts naar achteren aantrekken, maar het werkte allemaal en ik zag verbetering na slechts één sessie – dat was zo fijn om te zien! Mijn routine op de AlterG is sindsdien geweest om 15 minuten vooruit te lopen met toenemende snelheden maar geen helling, dan 5 minuten achteruit te lopen, dan alles om te draaien en achteruit te lopen gedurende 10 minuten.

Ik draag de hele tijd 5 pond enkelgewichten op de AlterG. Nu, nadat ik drie maanden per dag, drie dagen per week, gedurende een aantal maanden nog 30 minuten aan de AlterG heb gewerkt, kan ik lopen op allerlei soorten oppervlakken (nog niet perfect, maar ik kom er wel!). Vorige maand vertelde mijn neurochirurg me dat ik hem een ​​jaar niet meer hoef te zien.

Nog een kleine weg te gaan

Ik heb nog een weg te gaan voordat ik sommige van mijn oude activiteiten kan hervatten – met name de step class – dus ik ga door met mijn routine van drie dagen per week met de AlterG en andere balansoefeningen bij SportsMed.

Ik ben het team van Dr. Cobb, het SportsMed-team en het AlterG-team zeer dankbaar voor hun hulp om dit punt te bereiken. Gedurende deze ervaring is mijn man Vince ook een enorme steun geweest, hij heeft zoveel dingen voor me gedaan dit jaar die ik niet meer kon doen en me zelfs opgevangen toen ik viel. Toen Valentijnsdag dit jaar naderde, was ik vastbesloten om zelf naar een winkelcentrum te gaan, om hem zijn favoriete chocolaatjes te kopen, ondanks het lopen. De expeditie was een volledig succes: Vince was verrast en we waren allebei blij dat ik het kon redden.

Een wondermachine

De wondermachine is een belangrijke factor geweest in mijn voortdurende herstel, en het enige dat ik kan zeggen is bedankt dat je me hebt geholpen mijn onafhankelijkheid terug te krijgen!

Geef een antwoord